Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  دکتر علیرضا یزدی نژاد دانشیار دانشکده داروسازی استان زنجان اظهار داشت: بیماری پر فشاری خون علت های مختلفی دارد و با توجه به پیچیدگی‌های مختلف آن در بسیاری از موارد نمی‌توان علت خاصی را برای بروز آن اعلام کرد.

وی گفت: طبق اعلام متخصصان بیماری پر فشاری خون علائم خاص شناخته شده از دیدگاه عموم مردم ندارد و فرد مبتلا به واسطه علت های دیگری به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه می‌کند و داروهای مختلفی برای کنترل آن تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو گروه گیاهان دارویی دانشکده داروسازی زنجان ادامه داد: بطور رسمی داروی خاص و واحدی برای درمان بیماری پرفشاری خون وجود ندارد و همین مساله مهم لزوم توجه به نکات و مصرف داروهای تجویز شده طبق برنامه زمان بندی مشخص را بیش از گذشته مهم می‌کند.

وی اضافه کرد: داروهای گیاهی برای کنترل پر فشاری خون نیز بسیار محدود بوده و حتی گروه‌های هدف نیز با مراجعه به داروخانه‌ها به داروی مورد نظر خود نمی رسند و این موضوع به دلیل محدود بودن آن است.
یزدی نژاد افزود: بر این مبنا برگ زیتون به عنوان کاهنده فشار خون و قند خون عمل می‌کند و در این میان بیماران مبتلا به بیماری فشار خون به عنوان داروی گیاهی مکمل و به علت تداخل با داروهای کاهنده فشار خون تحت نظر پزشک مصرف کنند.

استادیار دانشکده داروسازی استان زنجان ادامه داد: چای ترش نیز به واسطه وجود ترکیباتی در کاهش فشار خون بسیار مؤثر بوده اما این نوع داروی گیاهی برای مبتلایان به مشکلات گوارشی اسید معده مضر بوده و عوارض متعددی ر ا به دنبال دارد.

وی اظهار داشت: گریب فروت و هندوانه نیز به دلیل وجود ترکیباتی کاهنده فشار خون به ویژه در برخی افراد بصورت بصورت ژنتیکی مستعد هستند که در صورت مصرف انها فرد دچار افت فشار خون می‌شود و به این موضوع باید توجه کرد.

عضو گروه گیاهان دارویی دانشکده داروسازی زنجان ادامه داد: در مقابل داروی گیاهی شیرین بیان نیز که برای رفع مشکلات معده توسط گروه‌های هدف مورد مصرف قرار می‌گیرند و از جمله عوارض ان افزایش فشار خون است که عموم توجه ویژه ای داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: عموم جامعه توجه کنند که مصرف بی رویه گیاهان دارویی مختلف فعالیت‌های روزانه فرد را با اختلال مواجه می‌کند و چه بسا عوارض جبران ناپذیری را بر ارگان‌های بدن بر جا بگذارد.

گفته می‌شود که در ایران هشت هزار گونه گیاهی وجود دارد که ۲ هزار و ۳۰۰ نوع آن جزو گیاهان دارویی هستند، گل گاوزبان، آویشن، گزنه، پونه و پونه کوهی، بیدمشک، بابونه، بومادران، گلپر، رنجبویه و رزماری از مهمترین گونه‌های گیاهان دارویی کشورمان بشمار می‌روند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

گیاه دارویی موثری برای کنترل پرفشاری خون وجود ندارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری ها دارند و عطاری ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت های افزوده کار را پیش ببریم. در سال های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه ها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت ها در این زمینه موفق تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علیرغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می شود.

کد خبر 6098303

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار